Afvallen zonder dieet

Voedingsadvies AmersfoortWaarom afvallen zonder dieet?

Met ‘afvallen zonder dieet’ gaan wij de voeding en leefstijl gedrag in het algemeen verbeteren. Het is namelijk van levensbelang om gezond en verantwoord na te denken over het eten dat wij aan ons lichaam geven. Diëten gaan daarbij niet helpen!

Als je start met een dieet is dat tijdelijk, dit heb je al voorgenomen als je daar aan begint. Dit is een verkeerde aanpak. Je moet namelijk de keuze hebben gemaakt dat je je zelf blijvend wilt veranderen. Dit zouden de eerste vragen kunnen zijn als je begint met je eetgedrag te veranderen. Het moet namelijk niet tijdelijk zijn, maar ‘A way of life’.

Wij worden overspoeld door tegenstrijdige adviezen

Wij worden overspoeld door tegenstrijdige adviezen over eten. De krant of het journaal geven routinematig de resultaten van de laatste voedingsonderzoeken. Tijdschriften zijn enthousiast over de nieuwste diëten, compleet met oprechte aanbevelingen. Zelfs supermarkten en fast-foodrestaurants geven advies, evenals een zee aan website. Deze warboel aan informatie zorgt voor veel onduidelijkheid, die door veel mensen worden genegeerd.

Gezondheid is ’A way of life’.

Wij gaan terug naar de basis

Afvallen wordt vaak gezien als het normale eten halveren of zelfs stoppen met vast voedsel en overgaan op shake’s. Wij gaan terug naar de basis, terug naar vers voedsel en eeuwen oude voedsel gewoontes zoals: vis, noten, zaden, fruit, groeten, etc. Voedsel is bedoeld om ons lichaam optimaal te laten functioneren. Wij tanken geen diesel als de auto op benzine rijdt. Ons lichaam wordt echter vaak als ‘afvalverwerkingsbedrijf’ gebuikt zonder dat wij daar erg in hebben. Wij geloven de reclames op TV en laten ons daardoor beïnvloeden. Ook onze naaste omgeving heeft invloed op ons eetgedrag.

Afvallen zonder dieet is een gedragsverandering!

Op gewicht blijven of afslanken kan alleen als je je gedrag wilt veranderen. Dit komt omdat het succes van allerlei diëten niet aan het dieet zelf ligt, maar aan het feit dat je in die periode bewust bezig bent met voeding. Zodra het ideale gewicht is bereikt, verval je vaak in je oude patroon waardoor het helaas maar al te vaak voorkomt, dat je na een dieet zwaarder weegt dan voor aanvang dieet. Het volgen van een dieet is dus geen definitieve oplossing, wat al vaak genoeg is bevestigd.

Afvallen zonder dieet is niet alleen anders eten…

Afvallen zonder dieet is ook meer bewegen, dus naast het verbeteren van je voeding gewoonte is het ook verstandig om te gaan sporten (bewegen). Sporten verbeterd je stofwisseling en bevorderd het verbranden van energie, want een te veel aan voeding wordt opgeslagen als vet.

Gezondheid is ‘A way of life’